skip to Main Content

5 Tips om gevonden te worden op Google

Je website staat online en je hebt bezoekers nodig, helaas gaat dat niet zo eenvoudig in Google en er zijn meerdere factoren waarmee je rekening mee moet houden. Gelukkig hier bij ABC Yourself hebben wij 5 gouden tips voor jou om gevonden te worden in Google.

Zorg voor de juiste keywords

Het is erg belangrijk om de juiste keywords te gebruiken in je content om aan Google te laten zien dat je relevante content hebt voor je doelgroep. Maar je vraagt je vast af hoe je aan die keywords komt? Er zijn veel betaalde tools zoals SEMrush, Ahrefs, Ubersuggest, etc die jou helpen om de juiste keywords te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om de zoekwoordplanner van Google te gebruiken, hierbij kun je ook alternatieve woorden vinden van de zoekwoorden die je al geformuleerd had.

Kies goede namen voor je foto’s

Google kijkt niet alleen naar de tekst die relevant is maar ook naar de afbeeldingen die je gebruikt. Als je een afbeelding importeert in je blog/website is het belangrijk dat je de alt tekst aanpast naar een zoekwoord die je doelgroep zoekt. 

Een snelle website zonder bugs

Een ander belangrijke factor waar Google je op ranked is je snelheid van je website. Dit geldt ook voor de mobiele versie van je website. De aanbeveling van Google is 1 seconde. Na deze seconde verliezen gebruikers hun interesse en zijn ze eerder geneigd de pagina te verlaten. Wel laat onderzoek zien dat iets langzamere laadtijden op mobiel meer worden geaccepteerd dan trage websites op desktop.

Versheid van je content

Het is belangrijk dat je je content up-to-date houdt. Het kan zo zijn dat de content die je een jaar geleden hebt geplaatst niet meer zo relevant is. Het is dus belangrijk om dit bij te houden zodat Google kan zien dat je content weer relevant is.

Zorg voor backlinks

Een van de allerbelangrijkste factoren in Google. Het zorgt voor een extra boost in boven in de zoekresultaten te komen van Google. Natuurlijk kun je ook zonder backlinks  je ook zonder backlinks in google scoren. Maar dit is niet altijd, dit verschilt weer per zoekopdracht.

Back To Top